Home » blog » Vinkyl till hemmet

Vinkyl till hemmet

Om du letar efter en vinkyl till hemmet, så har du hittat rätt ställe. En vinkyl betyder mycket för en riktig vinentusiast, men ger också den vanliga vinkonsumenten en fantastisk förvaringsmöjlighet till favoritvinerna. Vinkylen håller vinflaskorna i precis rätt temperatur och i rätt luftfuktighet till att vinsmaken kan utvecklas optimalt. En vinkyl kan tillföra hemmet finess och samtidigt förgylla middagarna då det tillhörande vinet får lov att visa sig från sin bästa sida.

En vinkyl för dina konsumtionsvanor

Det finns en enorm variation på vinkylskåp allt efter behov. Vanligast är vinkylar till servering av vin i det dagliga livet. Sådana vinkylskåp har två eller flera temperaturzoner och kan användas till förvaring av både röda och vita viner. Röda viner serveras bäst vid 17-18 grader och vita viner vid 7-8 grader. De olika zonerna gör att du kan hålla både röda och vita viner serveringsklara precis när som helst. Det är med en vinkyl slut med bekymret att glömma kvar rödvinet i kylskåpet och behöva vänta tills den tinat nog till att drickas.
Vill man förvara viner i längre tid, så finns det också vinkylskåp som uppfyller det behovet. För långtidsförvaring är det viktigt med en helt jämn temperatur, ljusförhållanden samt luftfuktighet. Alltså förhållanden som imiterar vinkällarens. Idealet är ett helt mörkt rum med en temperatur på 12 grader och en luftfuktighet på 75 procent. Med ett sådant vinkylskåp kan du mogna dina viner i helt perfekta förhållanden och spara dina favoritviner till speciella tillfällen.

Den rätta vinkylen

 

Det är inte lätt att hitta rätt vinkyl, men det finns hjälp att få. En snabb internetsökning, och du kan få helt detaljerad information om allt som är viktigt att veta om vinkylskåp. Du kan också få reda på vad andra tycker om det vinkylskåp just du är intresserad av att köpa, då du kan läsa helt personliga recensioner online.
Priserna varierar från 1 500 kronor för de minsta och mest rustika vinkylskåpen till över 100 000 kronor för lyxiga och stilfulla vinkylskåp med flera extra finesser.
Olika former och materaler finns det också gott om, så man kan vara säker på att kunna få tag på vinkylskåp till varje smak och som passar vilken som helst inredning.
Tycker man att det är viktigt att de varor man köper är energisnåla, så kan man sortera sin sökning av vinkylar efter energikonsumtion och därmed finna de mest miljövänliga alternativen. Det är också viktigt att veta i vilket rum vinkylen ska stå eftersom den omgivande temperaturen har betydelse för kyleffekten.
Möjligheter finns också för vinkylskåp som kan byggas in i ett existerande kök eller fungera som fristående möbel i vardagsrummet. I en värld av vinkylar, så är det bara fantasin som sätter gränserna.

En värdefull investering

 

En vinkyl kan spara dig pengar genom att du kan mogna dina viner själv hemma och med tiden öka vinets värde. Föreställ dig att du provsmakar två viner på en vingård, den ena är ett nytt och friskt vin med en pärlande syrlighet och den andra är ett moget och fylligt vin med en fantastisk smak. Vinbonden berättar att vinerna är gjorda på precis samma druva, men att mogningsprocessen har gjort att det andra vinet har utvecklat helt ljuvliga smaksnyanser med tiden och därför kostar tio gånger så mycket som det första vinet.
Med rätt förvaringsmöjligheter kan man alltså i detta tillfälle spara 90 procent av priset för ett fantastiskt vin genom att själv mogna det hemma. När man själv har mognat vinet och väntat tålmodigt i några år, så är njutningen desto större när man äntligen öppnar en flaska och känner smaken man längtat efter.