Home » blog » Så mår du bättre på flyget

Så mår du bättre på flyget

Ska du ut och resa med flyg en del inom en snar framtid? Att flyga kan vara riktigt påfrestande för en del. Detta beror oftast på dålig planering innan avfärden. Om man planerar ordentligt innan man reser, kan man göra sin flygtid mycket lugnare och trevligare. Här följer några tips till dig som inte är så van vid att flyga och som kanske behöver lite hjälp.

Håll energin uppe med mat och dryck

Om du har en riktigt lång flygtid framför dig, är det mycket viktigt att du äter och dricker tillräckligt mycket under din resa. Om din kropp inte har den energi den behöver, kommer du med största sannolikhet att må ganska dåligt när du kommer fram. Om du ska resa över flera dygn, kan din jetlag bli riktigt jobbig. Det är ju något som de allra flesta vill undvika så långt det går. Så se alltid till att äta och dricka ordentligt under din flygtid, så slipper du må dåligt efteråt.

 

Film och tv-serier

Om du ska resa långt, kommer det med största sannolikhet att finnas tv-skärmar ombord på ditt plan. De allra flesta flygbolag erbjuder filmer och tv-serier under sin flygtid. Att se på film eller serier under flygresor är alltid trevligt. Det får din flygtid att kännas mycket kortare och på så vis behagligare. Vissa har lättare att somna om de ser en film eller en serie. Så om du har problem med sömnen, kan detta vara ett riktigt bra tips för dig. Om ditt flygbolag erbjuder film och serier, ta därför alltid chansen och använd dig av denna extra service.

Saker att ta med på resan

Det finns vissa saker som kan vara trevliga att ha med sig in i kabinen. Allt som kan göra din resa lite mer bekväm är ett stort plus. Filtar, tofflor, nackstöd, öronproppar och ögonmask är bara några saker som kan göra det lättare för dig att slappna av under din flygtid. I många fall är det bra att försöka vila ut ordentligt innan man kommer fram.

Något annat som är riktigt smart att ta med sig är någon form av underhållning utöver de filmer och serier som visas på planet. Ibland kan det ju hända att din skärm inte fungerar. Då är det bra att ha något annat att sysselsätta sig själv med för att resan inte ska kännas allt för lång och trist. Man kommer långt med en bra bok eller ett kul spel.