Home » blog » Roliga skämt kan hjälpa dig som introvert

Roliga skämt kan hjälpa dig som introvert

Roliga skämt kan hjälpa dig som är introvert att överkomma vissa sociala hinder i livet. Kan det verkligen stämma? Ja, det kan det faktiskt! Som introvert kan det nämligen vara riktigt svårt att starta en konversation med främmande människor. Med hjälp av humor kan du dock underlätta för både dig själv och den du försöker att prata med.

Isbrytare

Att skämta kan fungera som en riktigt bra isbrytare i de allra flesta konversationer. Självklart finns det fall då det inte alls är läge att skämta, men i de allra flesta fall är skämt ett bra sätt att bryta isen på. Det kan hjälpa dig genom stressiga situationer som till exempel arbetsintervjuer eller liknande. Att visa att du har humor är i de flestas ögon ett riktigt stort plus.

 

Känn efter

Det är ytterst viktigt att känna efter stämningen innan du börjar skämta. Det kan även vara värt att tänka på vilka skämt som lämpar sig till vilken typ av konversationer. Alla tycker till exempel inte om blondinskämt eller skämt baserade på någons hudfärg.

 

Det allra säkraste är att hålla sig till de lite mer oskyldiga skämten, i alla fall till en början. När man har börjat lära känna personen eller personerna man pratar med, kan man börja att testa lite andra typer av roliga skämt.

Övning ger färdighet

Självklart krävs det lite övning innan man kan bli ett humoristiskt geni. Ge inte upp om du möter motgångar. Ibland går inte alla roliga skämt hem, så är det bara. Det gäller bara att prova igen. Det viktigaste är att man inte ger upp helt.

 

Här hittar du bra skämt

Känner du att du behöver utöka ditt förråd av roliga skämt och vitsar? Hos roliga-skamt-land.se hittar du tips på olika typer av roliga skämt, samt lite andra användbara ting som till exempel raggningsrepliker och gåtor.