Home » blog » Flugfiske har aldrig varit roligare

Flugfiske har aldrig varit roligare

De flesta har någon gång i sitt liv tagit med sig sitt fiskespö och tillbringat en dag ute i solen med att fånga fiskar- eller helt enkelt bara njuta av sällskapet och naturen som finns runtomkring. Flugfiske är dock snäppet över ”vanligt” fiske, och om man vill ut på flugfiske måste man ha den korrekta tekniken. När man fiskar som nybörjare tar man sitt spö, kastar ut draget och låter det nå vattnet. När man utövar flugfiske slänger man med sitt spö framåt, bakåt och framåt igenom samtidigt som man tillåter mer och mer lina att sträckas ut för varje slag. När kastet känns perfekt låter man draget nå vattnet med stil.

 

Förklaringen må låta simpel, men att få till ett perfekt kast kan ta en lång tid. Om man vill bli mer informerad kring det bästa sättet att utföra ett kast kan man alltid börja ta lektioner där de går igenom lite mer exakt vad man behöver göra för att lyckas med sitt kast. Ett första steg som dock alla bör ta är att köpa den rätta utrustningen och på så sätt veta att man har redskapen på ens sida. Det finns ett flertal olika webbutiker och fysiska affärer där de erbjuder utrustning för all sorts fiske, och med tanke på den växande populariteten av flugfiske finns det ingen brist på dessa varor.

 

Flugbindning

Om man vill låta sin kreativa sida ta över och känner att de drag som redan finns inte tilltalar en kan man köpa material för att skapa sin egen fluga. Dessa material kan exempelvis vara hår i olika färger, men även ett speciellt lim som håller allting samman.

 

Även om man inte känner för att själv sätta ihop ett drag kan man så klart istället köpa färdiga drag i ett flertal olika stilar. Drag ser nämligen olika ut beroende på vilken typ av fisk man försöker fånga.

 

Vadarjackor och vadarbyxor

 

Ingen tycker om att frysa, det är en sak som är säker. Särskilt utsatt är man när man befinner sig nära en sjö, då omgivningen vanligtvis är öppen nog för att släppa in en stor mängd vind. Om man då adderar in frysande vatten kanske man inte känner sig särskilt glad över att fiska. Men frukta inte! Kläder för väder finns tillgängliga för dig. Med de hjälpsamma vadarbyxorna kommer du aldrig att känna dig våt i kläderna igen.

 

Vadarbyxorna är helt vattentäta och låter en vada genom vattnet utan att något av det blöta tränger in igenom kläderna. Man behöver därför inte hålla sig borta från sjön i rädsla av att bli blöt.

 

Förutom vadarbyxorna behöver man någonting som håller armarna och bröstet varmt, och vadarjackorna är till för just detta. Med sina stora fickor för enkel förvaring och ett tjockt vadderat inre behöver du aldrig mer frysa när du fiskar ute på sjön. Det finns alltså ingen tid att förlora. Ta på dig de varma kläderna, rota fram flugspöet och ta dig ner till närmaste sjö för en dag av äventyr!