Home » blog » Dejting som ensamstående mamma

Dejting som ensamstående mamma

Det är nästan oundvikligt att man som singel förr eller senare kommer önska träffa någon igen och ge det ett försök att åter hitta en person man delar livet med. Föräldraskap är utmanande i sig, med ett barn eller fler som man måste ta hand om själv kan det te sig som en bergsklättring. Att på det bege sig ut bland dejtingsidor och personer som man dessutom skall träffa för att se om där finns rätt kemi, här ger många tyvärr upp då de tänker på alla bollar som redan måste hållas i luften.

 

Men det behöver inte vara överväldigande. På https://datingpilot.se med nätets bästa dejtingsidor samlade kan man först se vad där finns för utbud, doppa tårna lite och senare gå vidare om det känns rätt.

 

Att träffas under rätt förutsättningar

 

Det finns många exempel på hur två personer stämt träffa och hur dessa både gått till samt hur det slutat. Det finns fantastiska berättelser som slutat lyckligt och här finns rena skräckexempel. Det senare har till och med böcker skrivits om där de “värsta” samlats. Men vill man som ensamstående mamma försöka träffa en ny livspartner handlar det om att vara ärlig och att vara modig.

 

För det första bör man vara ärlig mot sig själv. Att acceptera förutsättningarna och inte försöka försköna. Med det inte menat att man skall acceptera sina chanser som mindre. Det finns en mängd personer där ute vilka inte har något alls emot att skapa en tillvaro med någon som redan har barn. Bara de får reda på detta i ett tidigt skede och inte får det som en överraskning långt senare, då en sådan handling kan kännas som en hemlighet man försökt dölja i det längsta.

 

Ärlig mot sig själv så att man hittar en partner vilken gärna accepterar barn som en del av hela paketet, så att man själv inte slösar tid på den som plötsligt inte vill träffas mer på grund av barnen. Ärlig mot den man börjar dejta. Och ärlig mot barnen om det börjar bli allvar.

 

Stress är kortsiktig

 

De flesta inser själva att man inte kan skapa något som inte tillåter sig skapas. Det är viktigt att fundera lite extra på vilka kvalitéer, attribut och personlighetsdrag man vill ha i en potentiell partner. Och med det vilken typ av familj det är man hoppas att skapa i slutändan. För det blir en ny familj som skapas. Därför är det ingen mening att försöka tvinga fram något som inte fungerar. Passar inte personen med övriga familjemedlemmar finns det – som uttrycket säger – gott om annan fisk i havet.

 

Våga gå fram långsamt

 

Med Internet ges alla möjligheter att först försöka lära känna en potentiell partner på distans. Man måste inte träffas redan inom en dag från den första hälsningen. Med chatt- eller meddelandefunktion går det faktiskt att först lära mer om varandra innan nästa steg tas.

 

Vill man därefter våga sig på nästa steg är samtal över telefon ingen dålig idé. Då kan man faktiskt även få en inblick i hur den andra personen reagerar om det är barn med i bilden, om de hör dessa i bakgrunden och börjar ställa frågor.

 

Vad man absolut skall överväga är hur snabbt barnen skall presenteras för en potentiell ny partner då man börjat dejta på riktigt och träffas. Inte minst för deras egen skull.