Home » blog » Casio – Så mycket mer än en vanlig klocka

Casio – Så mycket mer än en vanlig klocka

Många har nog hört talas om elektroniktillverkaren Casio. Du har säkert använt en av deras miniräknare under dina år i klassrummet. Kanske har du knappat in varunummer på en av deras kassaapparater? Du har med största sannolikhet ägt eller i alla fall sett Casio klockor någon gång.

Casio är en av de många jättarna inom elektronik. Detta tack vare sitt breda urval och sin kvalitet. Det ligger både hårt arbete och massvis av kärlek till tekniken bakom varje produkt.

Klockor i särklass

Casio klockor har genom åren bara blivit mer och mer populära bland klockfantaster och nördar inom ämnet. Många förknippar Casios klockor med retro. Det är inget fel med det, men de sätter faktiskt också sina egna nya trender. De utvecklar ständigt ny och innovativ teknik för att utmana sina konkurrenter på marknaden. Det är något som de verkligen har lyckats med.
Casios unika designer och deras höga kvalitet har gett dem ett riktigt gott rykte. Ett gott rykte som de kämpar för att hålla fast vid.

Casio har kollektioner för både män och kvinnor. De har även några mer sportiga och äventyrliga kollektioner för dig som alltid är i farten.

Några av Casios populäraste serier är bland annat Pro-Trek och G-Shock.
 

Solcellsdrivna klockor

De allra flesta Casio klockor drivs med hjälp av avancerad solcellsteknik. Denna teknik är så effektiv att till och med den allra minsta ljuskällan räcker för att ladda upp batteriet. Vissa av modellerna har hybridlösningar.

 

Casios solur har en speciell funktion som kallas för mörkerreserv. Detta innebär att klockan kan ligga i totalt mörker i upp till 24 månader utan att den tappar sin funktion.

 

De flesta modeller har även en energisparfunktion som aktiveras när klockan har legat i mörker under en viss tid. När den sedan utsätts för ljus igen, startar den åter och återgår till rätt tid. Klockan fortsätter nämligen att gå i bakgrunden, även när den har gått in i energisparläget.

Alla dessa funktioner är riktigt energismarta.

 

Teknik för äventyraren

Casio har lagt mycket fokus på dig som älskar att ta ut på äventyr. Många av modellerna har avancerad teknik såsom precisa termometrar, kompasser, höjdmätare, ebb-flod-indikatorer eller barometrar. Ja, de kan till och med visa månfaser! Med hjälp av all denna teknik samlad i en enda klocka kan du hålla koll på det mesta när du är ute och upptäcker världen. Du slipper alltså att stöta på otrevliga överraskningar. Det är något som de flesta sätter stort pris på.
De mer sportiga klockorna är även framtagna för att vara mer stöt- och vattentåliga. Precis det man vill ha när man är ute på äventyr.

Prisvärda och kvalitativa

Casios klockor är mycket prisvärda och av riktigt god kvalitet. Vill man ha en klocka som gör jobbet ska man definitivt testa en av deras klockor.

Casio kanske inte har det allra största urvalet av klockor, men de flesta av modellerna kommer med avancerad teknik som är svår att slå. Vill man ha en klocka med många tekniska funktioner så är därför Casio klockor svåra att slå.