Home » blog » Bra sätt som animerad reklamfilm kan hjälpa ett företag

Bra sätt som animerad reklamfilm kan hjälpa ett företag

Processen av att implementera en animerad reklamfilm på ens sida är inte särskilt komplicerat. De verksamheter som arbetar med att förse företag med de mest professionella reklamfilmerna har lång erfarenhet av animation, manusskrivande, upplägg och dylikt.

 

Beroende på vilken verksamhet man vänder sig till kan man ibland få manuset skrivet åt en, medan man hos andra skriver manuset själv. Vad som föredras är upp till varje individuell person, och ett sätt är inte bättre än det andra. Nedan ska vi gå igenom processen från dess att man kontaktar verksamheten till dess att man har en färdig reklamfilm, samt de olika sätt som en animerad reklamfilm kan gynna ett företag på.

 

Reklamfilmsprocessen

 

Då har man tagit beslutet att en animerad reklamfilm är det bästa för ens företag. Inte är det här konstigt, med tanke på hur många fler kunder som lockas till sidan och även stannar där efter att ha sett videon. Det första naturliga steget i alla samarbeten är att ta kontakt med verksamheten som erbjuder de animerade reklamfilmerna. Vid första kontakt ger man lite enkel information kring vad man vill förmedla med videon och vad produkten i fråga är.

 

Självklart vill verksamheten att allt ska bli så perfekt som möjligt, och man har därför ett samtal där de ställer mer djupgående frågor kring produkten och hur den används. För att verksamheten ska kunna producera en så exakt och informativ animerad reklamfilm som möjligt är det självfallet viktigt att ha alla de rätta detaljerna.

 

Nu är det dags för verksamhetens copywriters att börja skriva manuset, och detta görs utifrån tidigare given information och önskemål. När allt väl är sagt och gjort får man en storyboard som på ett ungefär visar hur den färdiga reklamfilmen kommer att se ut. Under hela processen får man självklart ge feedback och ändra på det som man ogillar. Det är därefter en själv som står för inspelningen, och man bör då välja en person med klar röst samt utrustning med tydligt ljud.

 

När inspelningen är klar synkar verksamheten upp denne med den slutgiltiga reklamfilmens grafik. Rörelser och andra behövda effekter läggs på, där ljudeffekter implementeras därtill. Nu är reklamfilmen klar och skickas i HD kvalitet till företaget efter ett par veckor. Enklare än så kan det inte bli. Hela vägen har man självfallet kontakt med verksamheten för att se till så att allting blir perfekt.

 

Varför bör man välja animerad reklamfilm?

 

Det finns mer än ett par anledningar till varför animerad reklamfilm blir alltmer populärt, men mycket av det handlar om professionalism för ett väldigt billigt pris. Det har om och om igen visats i studier att man lockar till sig ett mycket större antal kunder med en animerad reklamfilm än utan en, och allt detta för endast ett par tusenlappar. I slutändan är det verkligen värt det.