Home » blog » Anledningar till varför avbetalning gynnar oss svenskar

Anledningar till varför avbetalning gynnar oss svenskar

Att finna ett jobb som betalar bra är inte alltid det enklaste. Många tvingas nöja sig med underbetalda arbeten för att få in en fot i arbetslivet. Även dessa personer ska dock självfallet få njuta av vad livet har att ge. Det finns så många prylar som vi vill ha, men även många som vi behöver för att klara av vardagen. Man kan alltid samla ihop pengar under ett års tid, men varför inte göra det enklare för sig själv och istället köpa på avbetalning? Detta är ett fantastiskt sätt att kunna få användning för den efterlängtade produkten redan nu, medan man samtidigt sprider ut betalningen för att göra det enklare för en själv.

 

Många skulle säkerligen ha råd att exempelvis köpa en Tv, men inte hela priset på en gång. En välfungerande Tv kan kosta uppemot 15 000 kr, vilket är hela – eller till och med mer än – lönen för många. Att en hel månadslön skulle gå till en Tv är inte ekonomiskt genomförbart. Men hur skulle det vara om man istället enbart betalade 1 000 kr under den här månaden, och sedan gjorde detsamma under 12-15 månader framöver? Plötsligt skulle det inte bli lika svårt eller problematiskt, och man får samtidigt lov att njuta av sin Tv direkt.

 

En stor mängd av de saker som vi behöver råkar även vara de dyraste. Kanske ser man exempelvis en mobil eller dator som inget mer än en nöjespryl, men där har man allt fel. Mobilen och datorn behövs både inom studier och jobb för ett flertal syften såsom:

 

Studier

  • Att föra anteckningar flera gånger fortare än man hade gjort på papper, samtidigt som man heller inte slösar på naturresurser till en lika stor grad.
  • Att hitta information på ett snabbt och effektivt sätt. Fakta från all världens böcker går att finna online.
  • Att enkelt hålla kontakt med lärare och vänner för att diskutera läxor och skolarbeten.

 

Jobb

  • Enkel tillgång till mejl, där man kan ta kontakt med kunder och besvara frågor.
  • Åtkomst till Word och andra program där man enkelt kan skriva fakturor och fylla i viktiga papper.
  • Att ha koll på möten och andra tillställningar genom att enkelt föra ett online schema.

 

Dessa är endast ett par av de många anledningar till varför man bör fokusera på avbetalning när man ska köpa exempelvis en mobil eller dator. Trots att många av dessa teknologiska prylar är populära när det kommer till avbetalning finns det flera andra produkter som inte har med teknologi att göra på samma vis. Det är nämligen inte ovanligt att man köper vitvaror och andra hushållsartiklar på avbetalning för att underlätta för ens ekonomiska situation. Om ens kylskåp brakar samman blir det inte roligt för den mat som lämnas kvar därinne. Fort som katten är man i behov av ett nytt kylskåp, och med tanke på hur mycket de kostar kanske man väljer att istället köpa vitvaran på avbetalning. Så länge man har koll på sin ekonomi finns det ingenting att oroa sig över när nu avbetalning finns där för en.